Vlakstekerhulzen

Een vlakstekerhuls is een kabelschoen en het tegendeel van de vlaksteker. Je kunt een vlaksteker in een vlakstekerhuls stoppen en hierdoor een makkelijke en stevige verbinding maken. Bij Kabelpro verkopen we verschillende soorten vlakstekerhulzen. Geïsoleerd, ongeïsoleerd, haaks, aftakking of recht. Op deze pagina vind je ons volledige assortiment.

Flag vlakstekerhulzen (haaks) (13)

Vlakstekerhulzen (108)

Vlakstekerhulzen (positive lock) (11)

Vlakstekerhulzen aftakking (10)

Wat is een vlakstekerhuls?

Een vlakstekerhuls is een kabelschoen waarmee je kabels makkelijk en stevig kunt verbinden. Hiervoor heb je ook een vlaksteker nodig. De vlaksteker stop je in de vlakstekerhuls om de verbinding te maken. Er zijn geïsoleerde vlakstekerhulzen, gemaakt van nylon, of ongeïsoleerde vlakstekerhulzen, gemaakt van messing.

Welke kleuren vlakstekerhulzen zijn er?

Bij Kabelpro verkopen wij vlakstekerhulzen in drie verschillende kleuren. Deze kleuren komen overeen met de maat van de huls.

Rood: 0,5 tot 1,5 mm2
Blauw: 1,5 - 2,5 mm2
Geel: 4 - 6 mm2

Wat voor soorten vlakstekerhulzen verkopen jullie bij Kabelpro?

Er zijn een hoop verschillende soorten vlakstekerhulzen. Hieronder vind je een overzicht van alle verschillende versies die wij bij Kabelpro verkopen.

Alle soorten vlakstekerhulzen zijn beschikbaar in een geïsoleerde en een ongeïsoleerde versie.

Positive lock

Positive lock vlakstekerhulzen hebben een speciaal lock systeem. Hierdoor klikt de vlakstekerhuls dus extra goed vast en kan het niet zomaar los gaan door bijvoorbeeld trillingen. Hierdoor is de verbinding tussen de kabel, snoer of draad en het apparaat nog betrouwbaarder. Deze zijn geïsoleerd en ongeïsoleerd verkrijgbaar.

Aftakking

Een aftakking vlakstekerhuls wordt ook wel eens een piggyback vlakstekerhuls genoemd. Dit komt doordat je, naast de ruimte waar de vlaksteker in kan, een extra aftakking hebt waar nog een tweede vlakstekerhuls overheen geschoven kan worden. Zo kan je dus twee vlakstekerhulzen aan elkaar verbinden. Deze zijn ook beschikbaar in een geïsoleerde en een ongeïsoleerde versie.

Wat is een extra verstevigingshuls en easy entry ingang?

Het grootste gedeelte van de vlakstekerhulzen die wij bij Kabelpro verkopen hebben een extra verstevigingshuls. Daarnaast hebben ze een easy entry ingang. Dit houdt in dat de bovenkant van de vlakstekerhuls in een trechtervorm gaat, waardoor de kabels, draden of snoeren makkelijk naar binnen kunnen glijden.

Vlakstekerhulzen geïsoleerd en ongeïsoleerd

Vlakstekerhulzen zijn er in geïsoleerde en ongeïsoleerde versies. Ook van de verschillende soorten vlakstekerhulzen (haaks, aftak, positive lock) zijn beide versies beschikbaar. Geïsoleerde vlakstekerhulzen zijn gemaakt van nylon. Ongeïsoleerde vlakstekerhulzen zijn gemaakt van messing.

Ik ben opzoek naar een specifieke vlakstekerhuls die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.