Stuurstroomkabel

Stuurstroomkabels zijn kabels die worden gebruikt om signalen van het ene punt naar het andere te sturen. Bij Kabelpro verkopen we allerlei verschillende stuurstroomkabels van de beste kwaliteit. Hieronder vind je ons hele assortiment.

OLFLEX 191 (1)

HSLCH-OZ kabel (4)

FLEX kabels (298)

H05VVC4V5-K kabel (2)

HSLH kabels (25)

H05VV5-F kabel (8)

VV-K kabel (2)

CLASSIC kabels (29)

Wat is een stuurstroomkabel?

Een stuurstroomkabel is een aansluitkabel met meerdere aders. Je vindt ze zowel afgeschermd als niet-afgeschermd. Stuurstroomkabels zijn soepel, waardoor je ze makkelijk gebruikt voor verplaatsbare apparaten of machines. Door de flexibiliteit zijn de kabels makkelijk aan te leggen.

Waar worden stuurstroomkabels voor gebruikt?

Stuurstroomkabel sturen signalen van het ene punt naar het andere punt. Hierdoor worden onderdelen van je apparaat aangestuurd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aan/uit zetten van een onderdeel.

Wat zijn de voordelen van stuurstroomkabels met afscherming?

Sommige stuurstroomkabels zijn extra beschermd. Meestal wordt dit gedaan door een gevlochten vertind koperen afscherming. Een stuurstroomkabel kan ook een dubbele bescherming hebben. Dan zit er onder de koperen afscherming, ook een laagje aluminiumfolie. Dit noem je een EMC afscherming.

De afscherming zorgt ervoor dat het signaal van de stuurstroomkabel niet aangetast wordt door signalen van buitenaf. Hierdoor storen de invloeden van buitenaf niet op het signaal van de stuurstroomkabel.

Waar gebruik je genummerde stuurstroomkabels voor?

De nummering op een stuurstroomkabel heeft te maken met de hoeveelheid aders. Een twee-aderige stuurstroomkabel heeft vaak twee zwarte, genummerde aders. Vanaf 3 aderige stuurstroomkabels kan je ook een groen/gele ader hebben, naast de zwarte, genummerde aders.

Welke stuurstroomkabel heb ik nodig?

Voor het gebruiken van een stuurstroomkabel worden vaak onderstaande kabels gebruikt:

Wat betekenen de letters bij een stuurstroomkabel?

De namen van de categorieën van stuurstroomkabels kunnen per fabrikant verschillen, maar sommige letters betekenen bij iedere fabrikant hetzelfde. Hieronder zie je een overzicht van waar deze letters voor staan.

Letter

Uitleg

 Voobeeld 

OZ

Deze kabel bestaat uit zwarte aders, met daarop witte nummers. De nummers geven aan hoeveel aders de kabel bevat.

FLEX-H-OZ

JZ

Deze kabel bestaat uit zwarte aders met daarop witte nummers. Daarnaast heeft deze kabel ook een groen/gele ader, dit is de aardedraad.

FLEX-JZ

OB

Deze kabel bestaat uit aders met bonte kleuren, zonder groen/geel.

FLEX-OB

JB

Deze kabel bestaat uit aders met bonte kleuren. Daarnaast heeft deze kabel een groen/gele ader, dit is de aardedraad.

FLEX-JB

CY

Een kabel waar CY in de beschrijving staat, is een afgeschermde kabel.

FLEX-JZ-CY

H of Z

Een kabel waar H of Z in de beschrijving staat is altijd halogeenvrij. De enige uitzondering is wanneer het de eerste letter van de productnaam is: in dat geval kan de H ook staan voor geharmoniseerd.

FLEX-H-JZ

Ik ben opzoek naar een specifieke stuurstroomkabel die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.