Adereindhulzen

Adereindhulzen, ook wel aderhulzen genoemd, zijn een type kabelschoen die je aan het uiteinde van een snoer of kabel monteert om hem mooi af te werken. Je kunt kiezen uit geïsoleerde of ongeïsoleerde adereindhulzen. Op deze pagina vind je onze collectie aan zowel geïsoleerde als ongeïsoleerde adereindhulzen. Heb je vragen? Dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Adereindhulzen geïsoleerd (187)

Adereindhulzen ongeïsoleerd (88)

Wat zijn adereindhulzen en waar worden ze voor gebruikt?

Adereindhulzen kun je aan het uiteinde van een snoer of kabel doen nadat je hem hebt gestript. Hierdoor blijven er geen losse aders zichtbaar, maar is het netjes afgewerkt. Geïsoleerde adereindhulzen zijn ook aanraakveilig. Een ongeïsoleerde adereindhuls kan bijvoorbeeld gebruikt worden om bij een soepele snoer een massief uiteinde te maken zodat hij makkelijker te verbinden is.

Wat is het verschil tussen een geïsoleerde en een ongeïsoleerde adereindhuls?

Ongeïsoleerde adereindhulzen bestaan uit alleen koper. Een geïsoleerde adereindhuls heeft naast het koper ook een isolatiehuls. Beide zorgen ervoor dat het uiteinde van een gestripte kabel of snoer netjes afgewerkt is, waardoor je geen losse aders meer ziet. Een geïsoleerde adereindhuls is na montage veilig aan te raken, maar een ongeïsoleerde adereindhuls niet.

Wat is een twin adereindhuls?

Twin adereindhulzen zijn adereindhulzen waar twee aders tegelijk in kunnen. Als je een 6 mm2 twin adereindhuls koopt, passen daar dus twee 6mm2 aders in. De twee aders worden door de adereindhuls dan tegelijk afgewerkt.

Wat is een adereindhuls op bandvorm?

Bij Kabelpro verkopen we adereindhulzen ook in bandvorm. Dit is een band waar een hele hoop adereindhulzen op zitten, die je met een machine of speciaal handgereedschap automatisch kunt monteren. We verkopen alleen geïsoleerde adereindhulzen in bandvorm.

Ik ben opzoek naar een specifieke adereindhuls die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.