Ringkabelschoenen

Een ringkabelschoen is een contact kabelschoen in de vorm van een ring. Hierdoor kan je hem makkelijk om een bout of schroef heen doen en vastzetten met een moertje. Bij Kabelpro verkopen we ringkabelschoenen geïsoleerd of ongeïsoleerd. Hieronder vind je ons volledige assortiment.

Ringkabelschoenen geïsoleerd (83)

Ringkabelschoenen ongeïsoleerd (21)

Wat zijn ringkabelschoenen?

Ringkabelschoenen zijn contact kabelschoenen in de vorm van een ring. Deze ring kun je om een bout of moertje doen. De meeste ringkabelschoenen zijn van PVC, maar wij verkopen ook nylon versies.

Ringkabelschoenen zijn beschikbaar in het rood, blauw of geel.

Rood: 0,5 tot 1,5 mm2
Blauw: 1,5 tot 2,5 mm2
Geel: 4 tot 6 mm2

De nylon uitvoeringen hebben andere maatvoeringen en andere kleuren. Deze ringkabelschoenen zijn ook in grotere maten, zoals 10 mm2 of 16 mm2 beschikbaar.

Bij kabelpro verkopen we ringkabelschoenen met of zonder verstevigingshuls. Daarnaast hebben veel van onze kabelschoenen een easy entry ingang. Dit betekent dat het uiteinde van de kabelschoen in een trechtervorm loopt, waardoor de litzes makkelijk naar binnen kunnen glijden.

Krimp ringkabelschoen

Een krimp ringkabelschoen is een ringkabelschoen die je door middel van hitte kan laten krimpen. Hierdoor zit de kabelschoen er heel strak omheen en heb je een goede afdichting. Vaak zit er bij deze krimp isolatielaag ook een lijmlaag, waardoor de kabelschoen niet meer gaat schuiven en nog beter afgedicht is.

Geïsoleerde of ongeïsoleerde ringkabelschoenen

Bij Kabelpro kan je zowel geïsoleerde als ongeïsoleerde ringkabelschoenen kopen. Geisoleerde ringkabelschoenen hebben een laagje PVC of nylon die de kabelschoen beschermt en ervoor zorgt dat het aanraakveilig is. Een ongeïsoleerde ringkabelschoen heeft dit laagje niet en moet je gebruiken in combinatie met een los isolatiemateriaal, zoals een isolatiehoesje.

Ik ben opzoek naar een specifieke ringkabelschoen die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.