Halogeenvrij snoer

Ben je op zoek naar een halogeenvrije snoer? Dat ben je bij ons aan het juiste adres! Bij Kabelpro vind je de juiste kwaliteit halogeenvrije snoeren die voor meerdere situaties van toepassing zijn. Bekijk hieronder ons ruime assortiment en lees meer informatie over deze snoeren.

LIH snoer (5)

ZDS snoer (H05Z1-K) (71)

ZDS snoer (H07Z1-K) (13)

ZDS snoer (H05Z-K) (50)

ZDS snoer (H07Z-K) (45)

Wat zijn halogeenvrije snoeren?

Halogeenvrije snoeren zijn snoeren waar geen halogeen in zit. Halogenen kom je tegen in het periodiek systeem en bestaan uit de elementen fluor, broom, chloor, jodium, tennisine en astaat. Doordat halogeen makkelijk reageert met andere elementen kan het bij brand voor gevaarlijke situaties zorgen. Er kan rookontwikkeling ontstaan en ervoor zorgen dat de brand zich nog sneller verspreidt. Halogeenvrije snoeren zijn dus veiliger en worden steeds vaker toegepast en geëist.

Waar wordt halogeenvrij snoer voor gebruikt?

Een halogeenvrij snoer kan overal voorkomen. Vaak zie je dat deze juist toegepast worden in kwetsbare omgevingen zoals ziekenhuizen, stallen of verzorgingstehuizen. Maar ze komen ook voor in de paneelbouw en industrie. Dit hangt af van de wensen van de klant of de wetgeving.

Welke soorten halogeenvrij snoer zijn er?

Halogeenvrij snoer is onder te verdelen in verschillende subgroepen. Wij leggen hier graag meer over uit.

H05Z-K

Dit houdt in dat deze snoer geharmoniseerd (H) is, bestand is tegen 500 volt (05) en bedoeld is voor vaste aanleg (K). De Z geeft aan dat de snoer halogeenvrij is. Naast Z wordt halogeenvrij materiaal ook met Z1 aangeduid.

Helutherm

Dit snoer kan een temperatuur aan van 145 graden Celsius. Het is dezelfde soort snoer als de H07Z-K, maar dan niet geharmoniseerd en bestand tegen een hogere temperatuur.

LIH

Dit is een montagesnoer waarbij de LI staat voor litze en de H voor halogeenvrij. Dit houdt in dat er dus een halogeenvrije mantel om het koper is. Daarnaast is deze niet geharmoniseerd.

LKEM-HF

Dit is een halogeenvrij snoer die voornamelijk gebruikt wordt in de scheepvaart. Dit snoer is bedoeld voor 600 à 1000 volt, voor de vaste aanleg en is alleen verkrijgbaar in blank koper. Ook kan dit snoer tot 90 graden belast worden.

Ik ben opzoek naar specifiek halogeenvrij snoer die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.