Isolatiekous

Een isolatiekous is een vorm van isolatie waar je je kabels, snoeren of installatiedraden doorheen kunt halen. Hierdoor worden je kabels extra beschermt en zijn ze mooi samengebonden. Bij Kabelpro verkopen we een hoop verschillende isolatiekousen, die allemaal hun eigen eigenschappen hebben. Hieronder vind je alle categorieën.

Gevlochten kous (EMC) (2)

Kabel bundelslang (1)

Gevlochten kous (42)

Ribbelkous (53)

Spiraalslang (12)

Glaskous (36)

PVC isolatiekous (43)

Wat is een isolatiekous?

Een isolatiekous is een vorm van isolatie waar je je kabels in kunt steken. Hierdoor worden je kabels extra beschermt. De verschillende soorten isolatiekousen hebben allemaal hun eigen eigenschappen en functies. Zo zijn er isolatiekousen die specifiek bedoelt zijn voor hoge temperaturen, mechanische of elektrische bescherming. Daarnaast zorgen isolatiekousen ervoor dat je kabelbundel netjes is afgewerkt.

Ik ben opzoek naar een specifieke isolatiekous die niet op jullie website staat. Wat nu?

Geen paniek! Kabelpro heeft al een heel groot assortiment, maar wij staan er altijd voor open om uit te breiden. Wij hebben veel connecties binnen de branche, waardoor we vaak snel producten kunnen leveren, ook als we ze nu nog niet aanbieden. Wij kunnen zelfs kabels speciaal laten maken als het product wat je zoekt nog niet bestaat. Kortom: neem even contact met ons op en dan gaan we snel een oplossing verzinnen.

Wat voor soorten isolatiekousen verkopen jullie bij Kabelpro?

PVC isolatiekous

PVC isolatiekousen zijn isolatiekousen van PVC. Dit zijn de meest gebruikte isolatiekousen. PVC isolatiekousen beschermen je kabels zowel mechanisch als elektrisch en zijn beschikbaar in 70 graden of 105 graden.

Gevlochten kous

Een gevlochten kous is een isolatiekous gemaakt van gevlochten polyester of nylon. Doordat deze kous is gevlochten, kun je hem breder of dunner maken door hem in elkaar te duwen of uit elkaar te trekken. Hierdoor is deze isolatiekous geschikt voor verschillende maten kabelbundels.

Glaskous

Een glaskous is een isolatiekous van glasvezel. Deze isolatiekousen kunnen goed tegen hoge temperaturen. Zonder isolatie kan een glaskous namelijk tussen de -60 en +450 graden aan. Deze isolatiekousen worden dus vaak gebruikt in situaties met hoge temperaturen, zoals ovens of verlichting.

Ribbelkous

Een ribbelkous is een isolatiekous met ribbels. Deze isolatiekousen zijn vaak sterker dan bijvoorbeeld een PVC isolatiekous en worden hierdoor vaak in de automotive industrie gebruikt.

Spiraalslang

Een spiraalslang is een isolatiekous in de vorm van een spiraal. Deze spiraal kan je om een kabelbundel wikkelen, waardoor de kabels bij elkaar gehouden worden en extra worden beschermd. Een spiraalslang heeft een nominale diameter en zorgt ervoor dat je kabelbundel redelijk flexibel blijft.